Joulu: Lanttulaatikko

















Sainpas laatikot tehtyä ajoissa, vaikka ensivaikutelmalta ne molemmat vaikutti täysin syömäkelvottomilta. Onneksi seuraavana päivänä maku oli huomattavasti parempi, kuten monilla muillakin laatikoilla on tapana. Ehdin jo pyytää ostamaan Saarioisten äitien tekemät loorat jottei jouluateria mene ihan pilalle. Onneksi niitä ei kuitenkaan tarvittu :D Resepti otettu täältä.

Tein annoksen tuplana.
1 kg lanttua
1 rkl suolaa keitinveteen
n.½l vettä
1 dl korppujauhoja
2 dl kermaa
½ dl siirappia
2 munaa
½-1 tl inkivääriä, paprikaa ja muskottipähkinää
1/2 tl valkopippuria

Kuori lantut, kuutioi ja keitä pehmeäksi suolalla maustetussa vedessä.

Muussaa kypsät kuutiot soseeksi ja sekoita joukkoon kaikki loput aineet.

Kaada seos voideltuun vuokaan, painele pintaan lusikalla kuvioita. Ripottele päälle hiukan korppujauhoja ja muutama nokare noita. Paista 200-asteessa runsas tunti, alenna lämpö 150-asteeseen ja paista vielä toinen tunti.

Kommentit