Juusto-pekonipiirakka














Ostin ranskalaista keittiötä käsittelevän keittokirjan, joka on pullollaan toinen toistaan herkullisemman kuuloisia reseptejä. Ensimmäisenä testiin pääsi Juusto-pekonipiirakka.

Murotaikina
2 - 2,5 dl vehnäjauhoja
75 g voita
3-8 rkl kylmää vettä

Täyte:
1 pkt Amerikan pekonia
1 sipuli
1 rkl dijon-sinappia
150g voimakasta ranskalaista juutoa
3,5 dl ruokakermaa
3 munaa
suolaa
pippuria

Nypi voi ja jauhot tasaiseksi seokseksi. Lisää vettä ruokalusikallinen kerrallaan kunnes taikinasta huodotuu tasainen, koossapysyvä massa. Viilennä takina jääkaapissa 2h tai yön yli tai vaihtoehtoisesti pakkasessa n. 10min (jos on kiirenen kuten minä)

Kauli taikina tasaiseksi levyksi ja vuoraa sillä piirakka vuoka. Pistele haarukalla ja paista pohjaa 200-asteessa 15min.

** Ohjeen mukaan vuoka pitäisi taikinan levittämisen jälkeen vuorata foliolla ja laittaa päälle kuivia herneitä. Meillä ei ollut foliota, joten tämä vaihe jäi tekemättä. Paistamisen jälkeen folio ja herneet poistetaan.**

Sivele takinan päälle 1 rkl dijonia ja paista vielä 5min. Laske uunin lämpötila 175-asteeseen

Pilko pekonit ja paista ne ruskeiksi ja rapeiksi. Nosta talouspaperille, jotta suurin osa rasvasta imeytyy pois.

Pilko sipuli ja paista se kullanruskeaksi ja pehmeäksi pekoninrasvassa. Voit poistaa osan rasvasta jos sitä on mielestäsi liikaa.

Kuutioi juusto. Itsenäisyyspäivän aukioloajat huomioiden meidän piti tyytyä lähi-Alepan valikoimaan, joten ranskalaisita juustoista voi vaan uneksia. Käytettiin sen sijasta Valion Finlandia-juutoa.

Valmista muna-kermaseos vatkaamalla ne yhteen. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Lisää täyte vuokaa seuraavassa järjestyksessä: puolet juustosta, sipuli, pekoni, loput juustosta ja lopuksi muna-kermaseos.

Paista piirasta uunissa 175-asteessa 40-45min, kunnes täyte on hyytynyt. Anna vetäytä hetki paiston jälkeen ja kuten muutkin piiraat, parhaillaan tämäkin on seuraavana päivänä.

Kommentit