Konjakkisinappi
















Päätin kaiken muun kiireen ja säätämisen keskellä valmistaa jouluksi vielä konjakkisinappiakin. Lupasinhan siis valmistaa kaikki muutkin sapuskat joulupöytään :D Nyt on jo torstai, eikä mikään muu kuin sinappi ole valmista. Kalkkuna on suolautumassa, perunalaatikko imeltymässä ja lantut ei vielä todellakaan muistuta laatikkoa. Tänään onkin sitten aika tohina päällä kun pitää tehdä kaksi laattikkoa ja täyte kalkkunaan, siinä sivussa sitten vielä ehkä jotain jälkkäriä, mutta se taitaa kyllä jäädä...Reseptin löysin alunperin täältä.


3-4 pientä purkkia
2 dl sinappijauhetta
2 dl sokeria
1-2 dl tummaa siirappia
2 tl perunajauhoja
2 dl kuohukermaa
4 kananmunaa
½ dl omenamehua
2 tl omenaviinietikkaa
8 rkl konjakkia

Sekoita kattilassa kuivat aineet ja toisessa astiassa muut kosteat aineet, paitsi konjakki. Sekoita märät kuivien sekaan.

Kuumenna seosta liedellä koko ajan sekoittaen, anna kiehahtaa.

Maista ja lisää tarvittaessa siirappia.

Anna sinapin jäähtyä ja mausta se konjakilla. Itse lisäsin ruokalusikallinen kerrallaan joka välissä maistellen, jotta tulisi mahdollisimman sopivaa.

Käytä purkit kiehuvan veden kautta ja täytä ne sinapilla. Sulje tiiviisti. Anna maustua jääkaapissa muutama päivä ennen tarjoilua.

Meillä maisteltiin sinappia jo eilen, yhden päivän maustumisen jälkeen ja hyvää oli!!

Kommentit