Mud Cake















Kalarullien jälkkäriksi väänsin mutakakun eli Mud Caken. En koe olevani kovinkaan kummoinen leipuri, joten tämä kyllä yllätti positiivisesti nopeudellaan ja ennen kaikkea helppoudellaan.

200 g Tummaa leivontasuklaata
200 g voita
4 kpl munaa
2 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi ja sekoita ne muna-sokerivaahtoon. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe siivilän läpi joukkoon. Nostele varovasti tasaiseksi massaksi. Kaada seos voideltuun, korppujauhoitettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin alatasolla 200-asteessa n. 15 min. Kakun on tarkoitus jäädä keskeltä löysäksi ja raunoiltaan kypsäksi. Ihan tuoreena se voi olla hieman liian löydää ja siksi hankala käsitellä. Kakku kannattaa siis jäähdyttää kunnolla jääkaapissa, jotta sisuskin jähmettyy. Mielestäni makukin on parempi vasta seuraavana päivänä.

Kommentit

Noora sanoi…
Parasta kakkua ikinä! <3