Yrttipatonki















Maanantaina innostuin oikein kunnolla ja väänsin ruoan ohessa leivät ja jälkkärinkin. Sain tätä blogia lukiessani inspiraation tehdä myös itse patonkia herkkutäytteellä.

2 dl vettä
2/3-1 pss kuivahiivaa
2-3 rkl öljyä
2 tl suolaa
n. 5 dl vehnäjauhoja
n. ½ rs yrtti-pippuri tuorejuustoa

Lisää hiiva käden lämpöiseen veteen, sekoita ja laita joukkoon öljy ja suola. Lisää jauhot ja vaivaa taikina hyvin.

Kohota taikinaa n.10, jonka jälkeen kauli se suorakaiteen muotoon.

Levitä tuorejuusto taikinalevylle. Kääri levyt rullalle kulmasta aloittaen.
Kohota hetki.

Viillä patonkiin viiltoja tasaisin välein ja paista 225 asteessa n. 15 minuuttia.

Kommentit