Paistettuja muikkuja ja yrtti-kermaviilikastiketta















On jo monta päivää tehnyt mieli kalaa ja olisin halunnut kokonaisia affenia mutta eipä lähikaupan tiskiltä löytynyt. Päädyttiin tällä kertaa muikkuihin, jotka paistettuna ovat herkkua! Savustetut muikut on myös ihan superhyvää! Sisäksi pinaattimuusia, paistettua kesäkurpitsaa ja yritti-kermaviilikastiketta.

400g perattuja muikkuja
1 osa vehnäjauhoja
1 osaa ruisjauhoja
1 valkosipulin kynsi
tilliä
persiljaa
Santa Marian lime-pippuri sekoitusta
suolaa
voita

Valmista jauho-yrttiseos ja pyörittele muikut siinä kauttaaltaan. Paista runsaassa voissa. Lisää suolaa tarvittessa.

Yrtti-kermaviilikastike:
1 prk kermaviiliä
reilusti tilliä
2 valkosipulin kynttä
ruohosipulia
1 tl omenaviinietikkaa
1 tl soijaa
rippunen suolaa
Santa Marian lime-pippuriseosta

Silppua yritit ja valkosipulit. Sekoita ne sekä muut mausteet kermaviilin sekaan. Anna maustua jääkaapissa kunnes ruoka on valmista.

Kommentit