Perunarösti ja luomupaisti















Eilen laitoin luomunaudan paahtopaistin kaveriksi perunaröstiä. Kääntämisen kanssa oli pienimuotoisia ongelmia mutta onneksi se ei makuun vaikuttanut. Paahtopaisti oli ihanan mureaa eikä hintakaan ollut kuin muutaman euron korkeampi kuin tehotuotetussa lihassa ja mieli tietysti 100 kertaa parempi :D

Mausoin paistin hieromalla pintaan mauste"tahnan", jonka tein murskaamalla morttelissa kokonaisia mustapippureita, merisuolaa, kuivattua rosmariinia, kolme valkosipulinkynttä, kreikkalaista lihamausteseosta ja oliiviöljyä. Pistelin lihaan koloja veitsellä ja hieroin meustetahnan kauttaaltaan paistin pintaan. Peitin uunivuoan lihoineen foliolla ja annoin maustua n.1h ajan.

Paistomittarin kiinnitin folion läpi ja paistoin siis koko ajan folion alla 150-asteessa kunnes mittari näytti 65-astetta. Liha oli juuri sopivan pinkkiä sisältä.

Astiaan valuneesta paistoliemestä valmistin kastikkeen lisäämällä siihen 2dl kanalientä. Keitin hieman kasaan ja suurustin meizanalla.

Perunarösti:
500g perunoita
1 sipuli
suolaa
pippuria
voita

Keitä perunat kypsiksi ja viilennä/anna jäähtyä. Voit keittää myös edellisenä päivänä. Kuori ja raasta perunat kulhoon, lisää välissä suolaa ja pippuria. Kuori sipuli ja raasta sekin. Sekoita ja anna maustua hetki.

Paista voin kanssa pannulla tasaisena "lättynä" kunnes toinen puoli on ruskistunut. Käännä ison lautasen tai kannen avulla ympäri ja paista toinenkin puoli.

Kommentit