äyriäisrisotto
















Eilen tein pitkästä aikaa risottoa. Ollaan yritetty vähentää hiilareita joten riisiä, pastaa ja perunaa on tullut syötyä vähemmän. Samasta syystä tännekin on tullut postailtua vähemmän kun ei joka päivä viitsi laittaa "broileria ja salaattia", "pihviä ja vihanneksia" jne. Nyt tuli kuintekin "repsahdettua" mutta annettakoon se anteeksi :D

annos 3-4hlö
2dl risottoriisiä
oliiviöljyä
2dl kuohuviiniä (tai kuivaa valkoviiniä)
1l kanalientä
½-1 sipuli
½ kesäkurpitsa
200g jokiravunpystöjä
200g sinisimpukoita
ruohosipulia
suolaa
lime-pippurisekoitusta
persiljaa

päälle kraavilohta ja smetanaa

Valmista kanaliemi kiehauttamalla 1l vettä ja kanafondia.

Kuumenna kattilassa oliiviöljy ja lisää riisi. Kuulota riisiä kunnes jyvät on muuttuneet läpikuultaviksi. lisää sipuli ja kuulota vielä hetki, älä kuitenkaan polta riisiä pohjaan.

Lisää kuohuviini ja anna imeytyä riiseihin. Lisää sitten muutama kauhallinen kanalientä. Jatka liemenlisäämistä 1-2 kauhallista kerrallaan aina, kun edellinen neste on imeytynyt.

Pilko ruohosipuli ja kesäkurpitsa. Lisää ne joukkoon n. puolivälissä riisin keittoaikaa. Mausta suolalla ja lime-pippurilla. Laske levyn lämpö keskilämmölle.

Kun kanaliemi alkaa olla loppumassa, koemaista onko riisi sopivan kypsää. Jatka keittämistä mikäli riisi on vielä kovaa. Poista kattila levyltä kun riisi on kypsää.

Valuta ravut ja simpukat, huuhtaise halutessasi ja sekoita ne risoton joukkoon.

Annostele lautasille ja koristele persiljalla, kraavilohella ja nokareella smetanaa. Lorota päälle vielä hiven oliiviöljyä.

Kommentit