Pinaatti-juustotäytteiset broilerifileet

Taas pinaattia jossain muodossa, tällä kertaa broilerin täytteenä. Etsiskelin pinaattiaiheisia reseptejä netin uumenista ja suosituimpia olivat piiraat ja pastat pinaattikeittoa tietenkään unohtamatta. Halusin tehdä jotain, mikä ei välttämättä tarvitse rinnalleen hiilaripommia eli mikään edellämainituista ei tullut kysymykseen.

Joulun aikaan ja sen jälkeenkin on tullut repsahdettua liian epäterveelliseen ruokaan ja ruokailurytmiin, joten muutosta piti saada taas aikaiseksi. Broilerin kaverina oli tarjolla tomaatti-mozzarellasalaatti, ituja, kurpitsan siemeniä, kananmuna sekä paprika-sipulipaistosta. Salaattikastikkeena balsamicoa.

Tähän ei nyt kuvaa saada, koska ruoka näytti siinä hyvinkin kammottavalta vaikka maku olikin kohdallaan.

Broilerin ohutfileitä
muutama kourallinen tuoretta pinaattia
2 valkosipulin kynttä
suolaa
lime-pippurisekoitusta
mozzarellaa
parmesaaniraastetta

Valmista pinaatista ja valkosipulista mössö tehosilppurilla tai muulla vastaavalla.

Laita kelmua molemmin puolin fileitä ja nuiji ne niin ohuiksi kuin suinkin mahdollista fileen menemättä rikki. Viipaloi mozzarella ja raasta parmesaania n.1dl.

Levitä pinaattimössöä broilerin päälle, paista suolalla ja lime-pippurilla ja aseta päälle pala mozzarellaa ja parmesaamiraastella. Käännä fileen reunat yhteen ja kiinnitä cocktailtikuilla tai paistinarulla. Tee sama kaikille fileille.

Ruskista "rullat" kaikilta sivuilta ja ripottele päälle loput parmesaaniraasteesta. Paista uunissa n.200-asteessa kunnes fileet ovat kypsiä (n.15min).

Poista tikut tai naru ja anna vetäytyä hetki folioon käärittynä. Leikkaa rullat n. 1cm paksuisiksi siivuiksi ja tarjoa haluamasi lisukkeen kera.

Kommentit

Niinu sanoi…
Kuva olisi ollut kiva:)
Mutta vesi tuli kielelle kyllä sanallisenkin selostuksen perusteella!
Katja sanoi…
Kuva oli tosiaan julkaisukelvoton :D ei olisi tosiaan tehnyt oikeutta ruoalle.