Vispipuuroa!!















Jymähdettiin eilen kaupassa vispipuurojen kohdalle mutta onnekseni päätin etten osta mitään teollista huttua vaan teen iha ite! Valmistuksessa kohdattiin pieniä vastoinkäymisiä kuten hellan muuttuminen valkoisesta pinkiksi, yksi palanut kämmen ja muutama palanut sormi.. mutta ei siinä mitään, hyvää tuli ja paljon! Eikä käsikään ole enää kipeä. Kylmä vesi ja rasvakääre tekivät tehtävänsä. Tänään otin puuroa töihin aamupalaksi, nam! :)

1,5l vettä
600g puolukoita
2dl mannasuurimoita
sokeria oman maun mukaan
1tl suokaa

Keitä puolukoita vedessä n.20min niin, että kuoret irtoavat. Ohjeessa, jonka mukaan itse tein kehotettiin siivilöimään kuoret pois mutta itse ajattelen, että juuri kuoressa on kaikki vitamiinit sun muut joten päätin soseuttaa 4/5 osaa keitosta blenderillä (tässä vaiheessa poltin käteni joten olkaa tarkkoina :D). 1/5 jätin soseuttamatta koska pidän siitä että puurossa on sattumaia. Kaikki tekevät tietysti omalla tavallaan.

Laita soseutettu "puolukkakeitto" takaisin liedelle ja lisää mannasuurimot, sokeri ja suola. Keitä manna-ohjeen mukaan kunnes puuro sakenee. Tarkista makeus ja lisää sokeria tarvittaessa.

Jäähdytä puuro ja vatkaa sähkövatkaimella kunnes puuro vaalenee ja selvästi kuohkeutuu.

Nautiskele kylmän maidon kanssa.

Kommentit