Crème brûlée















Pääsiäsaterian jälkiruoaksi otin riskin ja tein paahtovanukasta. Riskin siinä mielessä, etten vielä oikein osaa käyttää kaasu-uuniamme ainakaan jos lämptilojen pitää olla alhaisia/tarkkoja.

Viidelle:

1 vaniljatanko
1 dl sokeria
4 keltuaista
2,5 dl kuohukermaa
1,25 dl maitoa
Pinnalle: tummaa ruokokidesokeria

Erottele keltuaiset kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi siemenet joukkoon. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja vaniljan siemenet kovaksi vaahdoksi.

Kiehauta kerma, maito ja vaniljatanko(, josta siemenet on poistettu). Kaada seos keltuais-sokerivaahtoon ja sekoita hyvin.

Jaa seos uuninkestäviin vuokiin.

Kypsennä ensin 120 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 30min ja jatka kypsennystä 100 asteessa, kunnes vanukkaat ovat kohtuullisen hyytyneitä.

Jäähdytä ja ripottele pinnalle hieman ruokokidesokeria.

Paista nopeasti uunissa grillivastuksen alla sen verran, että sokeri sulaa ja paahtuu. Parhaimman tuloksen saa kuitenkin kaasupolttimella.

Kommentit