Kukkakaalipyree















Eilen oli taas kerran lihahimopäivä, joten kaupasta tarttui mukaan naudan ulkofileepihvit. Kerrankin löytyi valmispakkaus, jonka pihvit näyttivät ja tuntuivat siltä, että voisivat ollakin muutakin kuin jännettä. Ja näin onneksemme olikin, kaupassa kun ei ollut lihatiskiä.. Seurakseen biffit saivat kukkakaalipyreen sekä paistettuja kirsikkatomaatteja.

n. 400g kukkakaalia
vettä
suolaa
valkopippuria
1 rkl voita
n. 1 rkl kuohukermaa
½ dl keitinvettä

Leikkaa kukkakaali kukinnoiksi ja keitä pehmeäksi suolalla maustetussa vedessä.

Ota keitinvettä talteen ja valuta kukkakaalit. Laita kaalit takaisin kattilaan ja lisää voita sekä hieman lientä koukkoon, älä kuintekaan liiaksi, jottei pyreesta tule liian löysää, soseuta sauvasekoittimella. Lisää kerma ja valkopippuria vähitellen maun mukaan.

Soseuta kunnes yhtään paakkua tai kikkaretta ei ole: pyreestä kuuluu tulla silkkisen sileää. Lisää tarvittaessa keitinvettä tai kermaa jos koostumus on mielestäsi liian jämäkkä.

Maista ja lisää suolaa ja pippuria tarvittessa.

Kommentit