Kanttarellikeitto



















Ihanat kanttarellit ovat tulleet kauppojen hyllyille ja toritiskeille, joten tottakai niistä täytyy valmistaa mahdollisimman usein ruokaa. Tällä kertaa syntyi kanttarellikeittoa :)

1l tuoreita kanttarelleja
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 rkl vehnäjauhoja
n. 8 dl vettä
1 ukkopekka-juusto
2 dl kuohukermaa
suolaa
valkopippuria
ripaus cayennepippuria
(kurkumaa)
persilja silppua

Putsaa ja pilko sienet ja sipuli, paista voissa kattilassa ja lisää veitsen lappeella murskatut valkosipulin kynnet. Kun sienistä lähtenyt neste on haihtunut, lisää vehnäjauhot ja sekoita. Lisää vesi ja liemikuutio. Sekoita taas hyvin. Anna hautua miedolla lämmöllä 20-30min.

Lisää paloiteltu juusto, kerma ja mausteet. Kurkumaa tulee vain väriksi, jos et halua keitosta ruskeaa. Kiehauta. Nosta tässä vaiheessa muutama kauhallinen keittoa syrjään, mikäli haluat mukaan "sattumia". Lisää persiljasilppu ja soseuta keitto.

Tarjoa tuoreen ruisleivän ja oikean voin kanssa.

Kommentit