Mustikkarahkapiirakka















Eilen tein kesän ensimmäisen mustikkapiiraan kun herkkusuu on sitä niin usein jo ehtinyt ruinaamaan :D Mustikoita ei ole itse kerätty eikä edes taikinaa tehty itse mutta monet varmasti arvostavat itseni tavoin nopeaa ohjetta. Varsinkin kesäkuumalla ei jaksa kauaa olla uunin kuumentamassa keittiössä vaan mieluummin nauttii kylmää juotavaa parvekkeella aurinkovarjon alla. Ohje on helppo, melkein kaikkea tulee yksi!

1 pk Sunnuntai murotaikinaa
Mustikoita 250g tai enemmän (mieluummin enemmän :D)
1 kermaviili
1 maitorahka
1 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniliinisokeria
2 tl perunajauhoja

Kuumenna uuni 200-asteeseen. Painele sulanut taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. paista yksinään uunissa hetki, sen aikaa kun valmistat täytteen. Tämä ei ole pakollista mutta eipä siitä haittaakaa ole, ja pienessä keittiössä saa hetkeksi enemmän tilaa pöydälle :D

Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainekset, paitsi mustikat, yhteen. Ota vuoka uunista ja ripottele mustikat pohjalle. Lisää täyte. Paista uunissa 200-asteessa n. 15min (kunnes täyte hieman hyytynyt) ja laske sitten läpö 170-asteeseen ja paista vielä 15-20min (kunnes täyte kokonaan hyytynyt)

Jäähdytä ja odota mahdollisuuksien mukaan jopa seuraavaan päivään. Tarjoa vaniljavaahdon tai -jäätelön kanssa.

Kommentit