Kukka- ja parsakaali täytteiset cannelonit



















Eilen tein kukka- ja parsakaalitäytteisiä cannelojena Jamie Oliverin reseptillä. Olen halunnut tehdä tätä siitä saakka, kun näin jakson, jossa Jamie valmisti tätä. On hyvin aikaavievä valmistaa, joten arkena töiden jälkeen ei ehkä kannata lähteä askastelemaan. Ainakaan jos on duunin jälkeen nopean ruoan ystävä, kuten minä. Tämän valmistaminen kannattaa siis kohdistaa viikonloppuun. Alkuperäinen resepti täältä. Annos on todella suuri, meillä tuli kaksi vuoallista eli syödään tätä töissä eväänä ja vielä tänäänkin kotona.

1 parsakaali
1(-2) kukkakaali
(1 Romesco kukkakaali)
7 valkosipulinkynttä vipaloituna
2 tuoretta chiliä pilkottuna
kourallinen tuoretta timjamia
1 purkki anjovisfileitä
200g Creme Fraiche
2 kuppia (eng. cups) tuoretta parmesaania hienoksi raastettuna
mustapippuria
1 pullo passeerattua tomaattia
loraus balsamiviinietikkaa
½ dl oliiviöljyä
Yhden tuoreen basilikan lehdet
16 Cannelloni kuorta
2 kupillista tuorett parmesania hienoksi raastettuna
1 pallo puhvelinmaito mozzarellaa


Leikkaa parsakaali ja kukkakaali paloiksi. Viipaloi varret ja laittaa kaikki kiehuvaan veteen ja keita nopeasti noin 6 minuuttia kunnes pehmeitä. Kuumenna öljy ja paista valkosipulia ja chiliä muutama minuutti. Irroita timjamin lehdet ja lisää ne pannulle (huom! saa öljyn räiskymään hieman) lisää sitten anjovisfileet (ja hieman lisää öljyä) ja paista muutama minuutti. Lisää valutettu kukkakaali ja parsakaali pannulle ja kypsennä miedolla/keskilämmöllä kunnes palat ovat hajonneet muusiksi.

Sekoita ranskankerma, parmesanjuusto ja reilusti mustapippuria.

lisää reilusti suolaa ja balsamiviinietikka tomaattikastikepulloon ja ravista hyvin, (jos pullo on liian täynnä kaada hieman kastiketta pois ensin). Kaada kastiketta vuokaan n. ½ cm.

Anna kukkakaalin ja parsakaalin jäähtyä. sekoita hyvin. Täytä cannelloni kuoret ja laita vuokaan kastikkeen. Paras väline täyttämiseen on pursotinpussi.

Asettele basilikanlehdet cannelonien päälle sitten kerma-juustoseos. Rouhi päälle lisää mustapippuria. Ripottele reilusti kauttaaltaan vielä lisää parmesaania ja mozzarellapaloja.

Paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia kunnes kuplii ja juusto on kullanruskea.

Kommentit