Oluinen lihapata (Beef and ale stew)















Ihania, pitkään kypsytettävia ruokia tehdään tietenkin viikonloppuisin. Asunnossa tuoksuu ruoka monta tuntia ja saa nälän hiipimään pitään useasti ennenkuin ruoka on valmista. Tässä loistava ja ehdottoman herkullinen lihapataresepti Jamie Oliverilta, johon en tehnyt mitään muutoksia. Tässä ohje siis suomeksi:

3 tuoretta tai kuivattua laakerinlehteä
500g lihakuutioita
½ l Ale, Guinness tai Stout -olutta
2 sellerin vartta
2 keskikokoista sipulia
2 porkkanaa
oliiviöljyä
1 kukkura rkl vehnäjauhoja
400g tölkki tomaattimurskaa
merisuolaa ja jauhettua mustapippuria

Lämmitä uuni 180 º C/350 º F / kaasu 4 Leikkaa päät pois selleristä ja karkeasti pilko paloiksi. Kuori ja pilko sipulit ja porkkanat. Laita pata hellalle keskilämmölle ja laita kaikki kasvikset ja laakerinlehdet, reilusti oliiviöljyä ja paista 10 minuuttia.

Lisää liha ja jauhot, kaada olut ja tomaatit sekaan.Sekoita hyvin ja lisää 1 tl suolaa ja jauha muutama rouhausu pippuria. Kiehauta, laita kansi päälle ja joko hauduta hitaasti liedellä tai kypsennä uunissa 3 tuntia. Poista kansi kun kypsennysaikaa on jäljellä 30min.

Valmis liha on mureaa ja herkullista. Muista poistaa laakerinlehdet ennen tarjoilua ja maista, tarvitseeko hieman lisää suolaa ja pippuria.

Tarjoa perunamuusin tai pastan kanssa.

Kommentit