Suppilovahverokeitto


Pitkästä aikaa ohjetta! Syksyn sadosta valmistettu supparikeitto rapealla pekonilla höystettynä on mitä mahtavinta arkiruokaa hämärtyviin syysiltoihin. Nopea valmistaa kun oma energia hiipuu auringonvalon myötä mutta tarpeeksi hienostunut tarjottavaksi vieraillekin.


1 l suppilovahveroita
1 sipuli
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl vettä
1 lihaliemikuutio (tms)
1 prk ruoka- tai kuohukermaa
½ pkt voimakasta koskenlaskijaa
suolaa
mustapippuria
timjamia

pinnalle pekonia


Paista sieniä pannulla kunnes neste on haihtunut, suolaa kevyesti paiston aikana.

Silppua sipuli ja kuulota se voissa kattilassa ja lisää sienet. Lisää jauhot ja sekoita. Lisää vesi ja lihaliemikuutio ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää kerma ja koskenlaskija. Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes juusto on sulanut.

Tarkista maku ja mausta tarpeen mukaan suolalla. Lisää mustapippuria ja timjamia makusi mukaan. Halutessasi voit soseuttaa keiton sauvasekoittimella mutta itse en kokenut tarpeelliseksi.

Paista pekoni rapeaksi ja valuta ylimääräiset rasvat talouspaperin päällä. Murskaa pekoni pieneksi silpuksi ja lisää annosten päälle

Kommentit