burgundinpata


Vihdoinkin saan aikaiseksi päivittää blogia. Yli vuoteen en ole saanut aikaiseksi yhtään mitään, en oikeasti ole tehnyt mitään uutta tai innostavaa ruokaa. Vain sellaista joka menee alas ja nopeasti sittenkin. Saimme nimittäin vauvan. Raskaana ollessa mikään ei maistunut ja vauvelin synnyttyä ruoka on pitänyt kaapia lautaselta kitusiin sellaisella vauhdilla ettei mitään ehdi maistaa. Ei siis mitään järkeä nähdä vaivaa ruoan eteen. Tämän ruoan olen itseasiassa tehnyt viime marraskuussa.

600 g naudanpaistia
2 rkl öljyä
2 rkl vehnäjauhoja
170 g pekonia
2 rkl öljyä
2 sipulia
6 valkosipulin kynttä
2 rkl tomaattipyreetä
3 1/2 dl punaviiniä
4 dl lihalientä
2 laakerinlehteä
4 oksaa timjamia
suolaa ja mustapippuria
2 rkl öljyä
200 g herkkusieniä

Leikkaa paisti kuutioiksi ja ruskista pannulla. Lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Laita lihat pataan. Lisää pannulle vettä irroittamaan maut ja kaada pataan.

Suikaloi pekoni, paista pannulla ja lisää pataan.

Hienonna sipuli ja kuori ja halkaise valkosipulit. Kuullota ne öljyssä tomaattipyreen kanssa. Lisää pataan. Kaada sekaan punaviini ja lihaliemi sekä mausteet. Kiehauta. Anna hautua miedolla lämmöllä 2-3h.

Halkaise herkkusienet ja paista ne pannulla öljyssä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää muiden pataan.

Kommentit