Naudan pihvit herkkusienikastikkeella ja kasviksilla

Eilen laitoin meille ruoaksi naudan pihvejä herkkusienikastikkeessa ja kylkiäiseksi paistettuja kasviksia. Ruoasta tuli hyvää vaikkakin liha olisi saanut olla vähän parempilaatuista eikä niin jänteikästä. Maustoin pihvit vain suolalla ja pippurilla ja paistoin pannulla. Lisukkeet oli jees, seuraavalla kerralla voisi laittaa niitä paistin, eikä pihvien kanssa. Kasvisten paistamiseen käytin itsetekemääni maustevoita antamaan lisää makua, ohje sen tekemiseen löytyy lopusta.

Kasvikset:
2 porkkanaa
rasiallinen sokeriherneitä
kesäkurpitsa
sipuli
paprika
lime
3-4 kynttä valkosipulia
oliiviöljyä
soijaa
suolaa
mustapippuria
Maustevoita
Fon Du Chef (??) lihaliemikuutio
n.1dl vettä

Leikkaa kaikki kasvikset suikaleiksi kulhoon, murskaa/silppua valkosipulit joukkoon. Raasta sekaan limen kuori ja purista mehu. Mausta soijalla, oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla, sekoita tasaisesti. Paista kasviksia hetki pannulla maustevoissa ja lisää hetken kuluttua vesi + lihaliemikuutio. Anna hautua sopivan pehmeiksi. Ota lientä talteen herkkusienikastiketta varten.

Herkkusieni kastike:
Voita
Rasia herkkusieniä
Sipuli
Creme Bonjour Cusine tatti-herkkusienihässäkkä
Kasvisten paistinlientä
Suolaa
Aromisuolaa
Mustapippuria
Valkopippuria

Leikaa sienet viipaleiksi ja sipuli pieniksi. Paista pannulla voissa ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää Creme Bonjour-juttu ja sekoita se joukkoon. Lisää 1-2dl kasvisten paistolientä. Maista ja mausta sopivaksi aromisuolalla, mustapippurilla ja valkopippurilla.

Maustevoi:
½ pakettia oikeeta voita
2 chilipalkoa
4-5 kynttä valkosipulia
1 ruukku persiljaa
suolaa
mustapippuria

Pilko chili paloihin ja lisää se, valkosipulit ja persilja tehosekoittimeen. Sekoita. Lisää voi sekaan nokareina ja sekoita tasaiseksi lisäten ripauksen suolaa ja pippuria. Kaavi tahna elmu-kelmun päälle ja rullaa se tiiviiksi pötköksi. Laita jääkaappiin kovettumaan.

Kommentit