Pääsiäinen: Yrttiset lampaan ulkofileerullat














Pääruokana tarjosin lammasrullia paistinperunoilla, paistetuilla pavuilla ja herneillä punaviini-mustaherukkakastikkeessa. Rullien resepti Pirkka-lehdessä 04/2010 marinaadia lukuunottamatta, joka puolestaan on täällä oleva sherrylampaan ohjeen mukaan. Korvasin tosin sherryn rommilla.

Lammasrullat:
3 lampaan ulkofilee palaa
n. 20g parmesaaniraastetta
1 pkt pekonia
kourallinen tuoreita yrttejä (rosmariinia, timjamia ja minttua)

Marinadi:
1 dl rommia
1/4 dl soijakastiketta
1 rkl siirappia
½ rkl sitruunamehua
4 valkosipulinkynttä
½ tl paprikajauhetta
½ tl rouhittua mustapippuria
½ tl rosmariinia
½ tl timjamia
½ tl minttua

Marinoi fileet edellisenä päivänä.

Jauha tuoreet yrtit silppurissa ja sekoita kaikki ainekset kulhossa. Laita fileet muovipussiin ja kaada mausteseos perään. Laita jääkaappiin maustumaan. Käännä paketti ympäri seuraavana aamuna, niin fileet maustuvat tasaiseksi.

Kun fileet on marinoituneet seuraavaan päivään, ota ne pussista ja valuta ylimääräinen marinadi pois. Leikkaa fileet auki pitkältä sivulta niin, että ne jäävät toiselta reunalta kiinni ja muodostavat levyn. Nuiji levyt kelmun sisällä tasaisiksi.

Paista pekonia hetki pannulla, jotta se saa enemmän makua. Asettele kullekkin filee-levylle 3 pekonisiivua. Raasta parmesaani ja sekoita se ja yrtit silppurissa. Levitä seos tasaisesti fileiden päälle. Rullaa levyt pitkältä sivulta napakaksi rullaksi ja kiinnitä cocktailtikuilla.

Kuumenna uuni 200-aseteeseen. Ruskista rullat pannulla ja nosta ne uunivuokaan. Paista uunissa n.10min, jonka jälkeen anna hetki vetäytyä folion alla.

Voit sillä aikaa valmistaa kastikkeen. Itse käytin tällä kertaa kaupan valmis-punaviinikastiketta, koska alkot ovat kiinni. Olisi tullut kyllä parempaa itsetehtynä. Resepti punaviinikastikkeeseen löytyy myös blogistani.

Kastike:
1 pss Punaviinikastikejauhetta
2 rkl mustaherukkahilloa

Valmista kastike paketin ohjeen mukaan ja lisää lopuksi mustaherukkahillo.

Paistin perunat:
500g pieniä perunoita
1 rosmariinin oksa
pieni tuppu timjamia
pari persiljan oksaa.
Grillimaustetta
aromisuolaa
mustapippuria

Laita perunat kuorineen kattilaan. Mausta vesi suolalla, rosmariinilla, timjamilla ja persiljalla. Keitä kypsiksi.

Kun perunat ovat jäähtyneet leikkaa ne kuutioiksi ja paista pannulla. Mausta.

Lisäksi paistoin toisella pannulla pakaste papuja ja herneitä lisukkeeksi.

Kommentit