Vappu: Entrecôte Auraperunoilla














Pääruokana Vappumenussamme oli naudan Entrecôte aura-kermaperunoilla ja höyrytetyillä pavuilla ja parsakaalilla. Kastiketta en tähän tehnyt, koska liha itsessään on niin hyvää etten nähnyt tarvetta vaikka kastikkeista pidänkin.

Siispä:
2 Entrecôte -pihviä
3 isoa perunaa
½ pakettia Aura Goldia
3 valkosipulin kynttä
2 dl ruokakermaa, kevyttä ja paksua
Tuoreita vihreitä papuja
Parsakaalia, meillä oli pakastettua.
suolaa
pippuria
aromisuolaa

Viipaloi perunat kuorineen mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Piko valkosipuli pieneksi. Freesaa molempia öljyssä pannulla kunnes perunat vähän kuultaa läpi. Lisää kerma ja aurajuusto ja anna hautua kannen alla kunnes perunat on kypsiä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Laita kattilaan pari senttiä vettä ja aseta päälle höyrytysritilä, johon lisätään kasvikset. Anna höyryttyä kunnes ovat kypsiä mutta ei löllöjä. Mausta aromisuolalla.

Mausta pihvit molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Paista pannulla pari minuuttia per puoli.

*** Edellinen sienikeitto sopii tähän hyvin myös kastikkeeksi.

Kommentit