Siskon YO-juhlat














Lauantaina juhlittiin siskoni ylioppilaisuutta ja väänsimme sinne sormet verillä purtavaa. Ainakin melkein, mutta vajaasta kilosta jauhelijaa tulee aika monta cocktailpullaa :D ja varsinkin kun niitä kaksin pyörittelee vierähtää tovi jos toinenkin. Mun ja ukon vastuualuetta oli pitkälti kaikki pikkusuolainen ja laitan tähän siis ohjeet niihin.

Tarjolla oli kaikenkaikkiaan:

- Chililihapullia
- Valkosipulidippiä
- Lohirullia
- Katkarapuleipiä
- Lakkikeksejä
- Vaaleanpunainen prinsessakakku
- Vanilijakreemikakku
- mehuboolia
- kuohuviiniä

Pullien ohje löytyy täältä ja valkosipulidipin ohje on lainattu täältä.

Tässä vielä ohje:
1 prk kermaviiliä
2-3 valkosipulinkynttä
1 rkl soijakastiketta
mustapippuria

Puserra valkosipulinkynnet, lorauta soija ja rouhi mustapippuri kermaviikon joukkoon. Sekoita hyvin tasaiseksi. Anna maustua jääkaapissa. Itse annoin olla yön yli mutta vähmpikin riittää. Itse pitäisin mieluusti ainakin pari tuntia että valkkarin maku irtoaa kunnolla.

Lohirullat:
Tortilla lättyjä
Kylmäsavulohta
Viola savulohituorejuustoa
Ruohosipulia

Voitele tortillalettu runsaalla kerroksella tuorejuustoa, ripottele päälle silputtua ruohosipulia ja asettele päälle kylmäsavulohta niin, että koko levy peittyy. Rullaa tiiviksi rullaksi ja kääri tiukasti tuorekelmuun. Anna vetäytyä jääkaapissa 30min-1h ennen leikkaamista. Meillä nämä viettivät yön yli. Leikkaa "tyhjät" pois päädyistä ja lopput n. 1,5cm paloiksi. Asettele nätisti tarjolle. Itse koristelin tillillä ja sitruunalla.

Katkarapuleivät:
Real-leipää
S-marketin palvelutiskin "katkarapuherkkua" (olin tässä kohtaa laiska)

Leikkaa leivistä reunat ja paloittele loput neljään neliön muotoiseen osaan. Laita päälle teelusikallinen katkarapuherkkua ja koristele tillillä.

Katkisherkun voi tehdä myös itse vaikka tämän ohjeen mukaan. Itse en ole päässyt/jaksanut tästä omaa variaatiota vääntää joten muiden repsuilla mennään siihen asti :)

Kommentit