Hyörytettyä kuhaa, parsaa, kanttarelleja sekä riisinuudeleita


















Eilen aamulla kattelin Curtis Stonen Kokataanko teillä? -ohjelmaa Liviltä ja Curtis valmisti siinä tällästä. Näytti superhyvältä joten päätettiin kokeilla itekin. Ostettiin tätä varten bambuhöyrytin, joka osoittautui kaikin puolin paremmaksi ja näppärämmäksi kuin se aikaisempi ritilä, joka meillä on ollut käytössä. Resepti otettu siis täältä. Mun reseptissä tosin muutettu hieman "suomalaisemmaksi" vaihtamalla kala, sienet sekä nuudelit. Ainoa siis, joka on täysin samaa on parsat :D

Kahdelle:
2 kuhafilettä
3,5 dl kanalientä
2-3 timjamin oksaa
1/4 puskaa persiljaa, ei varsia
½ sitruuna
suolaa
pippuria

nippu parsaa
kanttarelleja
oliiviöljyä
valkosipulin kynsi
½ sitruunan mehu + kuori
suolaa
pippuria

riisinuudeleita
2 dl vettä
oliiviöljyä
suolaa
pippuria


Laita wokiin/pannuun vesi ja kanaliemikuutio, timjamit, persiljat ja ½ sitruuna lohkottuna. Kuumenna kiehuvaksi. Mausta kalat suolalla ja pippurilla, laita kuhafileet hyöryttimeen ja aseta se kiehuvan veden päälle. Anna hyöryttyä n.5min, kunnes kalat ovat kypsiä.

Laita kattilaan 2dl vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Siivilöi höyrytysliemi kattilaan ja kuumenna jälleen kunnes kiehuu. Lisää nuudelit ja keitä kypsäksi.

Laita sillä aikaa wokkiin/pannuun, jossa höyrytit kalat, reilusti oliiviöljyä ja lisää parsat sekä pilkotut sienet ja valkosipuli. Mausta suolalla, pippurilla, puolikkaan sitruunan mehulla sekä raastetulla kuorella.

Nosta nuudelit pois vedestä ja kaadat loput vedet parsoille ja sienille. Paista vielä hetki.

Kasaa annokset ja ripottele päälle persiljaa ja oliiviöljyä.

Kommentit