Naudan entrecôte kanttarellikastikeella














En millään keksi tähän mitään juttua, on selvästi liian tylsää minkäänlaiseen aivotoimintaan. Ainoa mikä näyttää sujuvan on nettibiliksen pelaaminen :D No kuintekin, ostettiin kanttarelleja taas vaihteeksi ja päätettiin, että laitan kastikkeen jollekin lihalle. Sillä saralla päädyttiin naudan entrecôteseen, ah ihanan mureaa! Lisukkeena oli taas höyrytettyjä vihuja, tällä kertaa parsakaalia, porkkanaa ja herneitä.

Kanttarellikastike:
n. 300g kanttarelleja
jauhoja
voita
vettä
lihaliemikuutio (tai joku muu)
1 tl kurkumaa
1 tl cayenne
1 tl hot smocked paprika
mustapippuria
aromisuolaa

Laita vihannekset höyryttymään.

Paista kanttarelleja voissa pannulla kunnes niistä irtoava neste on haihtunut.

Sulata kattilassa nokare voita ja lisää jauhoja koko ajan vispaten. Kun jauhot on "irtonaisia" lisää vettä sen verran kuin haluat kastiketta. Lisää lihaliemikuutio ja anna sulaa. Sekoittele koko ajan. Lisää vettä jos kastike on liian paksua.

Mausta sopivaksi. Lisää lopuksi sienet ja anna hautua pihvien paiston ajan.

Mausta pihvit molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Paista voissa n.2min/puoli, jotta saat kypsyydeltään mediumeja pihvejä.

***Jos mulla olisi, olisin lisännyt kastikkeeseen kanttarellifondia, mutta en ole tähän mennessä oikein vannonut fondien nimeen niin ei ole tullut hankittua.

Kommentit