Pasta "Carbonara"















Eilen piti kuulema valmistaa jotain nopeaa ja "läskiä" pastaruokaa. Ensin ajattelin tehdä spagetti - lihapullavuokaa, mutta koska pullien pyörittelyyn kuluu liikaa aikaa kun nälkä on kova, päädyttiin carbonaraan. :)

1 pkt pekonia
1 sipuli
4 keltuaista
1 dl kuohukermaa
1 dl kevytmaitoa
1 pkt tuore tagliatellea
parmesaaniraastetta
mustapippuria myllystä
suolaa
oliiviöljyä

Laita pastavesi kiehumaan ja mausta se suolalla.

Pilko sipuli ja pekoni. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja ala paistaa pekoneita, lisää sipulit hetken päästä.

Mittaa kippoon maito ja kerma sekä erotellut keltuaiset. Sekoita rikkoen keltuaisten rakenne.

Valuta pasta ja mausta oliiviöljyllä. Lisää se pannulle pekonin ja sipulin kanssa.

Kaada sekaan keltuaisseos, lisää parmesaaniraaste ja sekoita nostellen. Älä anna keltuaisen kypsyä kokkareiseksi, vaan se kypsyy sopivasti vielä lautasellakin. Kastikkeen on tarkoitus jäädä kermaisen pehmeäksi.

Rouhi annosten päälle mustapippuria ja halutessasi lisää suolaa. Päälle voi vielä ripotella parmesaania.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
aitoon italialaiseen carbonaraan ei tule kermaa tai maitoa, eli tämä ei ole carbonaraa
Katja sanoi…
Hienoa, että jaksat puuttua julkeaan vääryyteen ja yhteiskunnan epäkohtiin! :D

Muutin otsikon, toivottavasti et menettänyt yöuniasi. ;)