Kahden kalan herkkurullat















Kerrankin kunnon inspis keittiössä! Siitä syntyi herkullisiä kalarullia, pinaattimuusia sekä fetasalaattia. Omaksi yllätyksekseni into riitti vielä patonkeihin ja jälkkäriinkin :D Näiden rullien seurana oli pottumuusia pinaatilla ja valkosipulilla maustettuna sekä fetasalaattia. Olisin halunnut käyttää puna-ahventa mutta kaupan tajonnan mukaan mennään, joten näissä on sittenkin turskaa. Ohje on kahdelle.

2 nahatonta turskafilettä
2 siivua kylmäsavulohta
1-2 rkl yrtti-pippuri tuorejuustoa
pari ripausta lime-pippuri mausteseosta
(suolaa, lime-pippuri sisältää valmiiksi joten ei välttämätöntä jos käyttää sitä)

Tarkista fileet ruotojen varalta ja nypi ruurimmat pois ruotopinseteillä. Ruohi päälle hiemna lime-pippuria ja levitä kerros tuorejuusto. Aseta päälle kylmäsavulohisiivu ja rullaa. Kiinnitä cocktail-tikuilla. Rouhi vielä päälle lime-pippuriseosta.

Laita pannuun 1-2cm vettä ja mausta halutessasi sitruunamehulla ja kalaliemikuutiolla. Aseta bambuhöyrytin pannuun, kalarullat höyryttimeen ja kansi päällä. Anna olla kunnes kalat on kypsiä. Voit toki höyryttää kalat muussakin kuin bambuhöyryttimessä.

Jos teet samalla muusia, ajoita kalojen höyrytys perunoiden valmistumiseen, sillä kala kypsyy todella nopeasti. Kalojen höyryttyessä muusaa perunat maitotilkan, ½ pss sulatetun pakastepinaatin ja kolmen murskatun valkosipulin kynnen kanssa. Mausta suolalla ja nokareella voita.

Kommentit