Porsaanfilee salvia-appelsiinikastikkeessa (Filet de Porc à la Sauge)















Koko viikon flunssailun jälkeen eilen jaksoi taas tehdä itse ruokaa. Laitoinkin ranskalaiseen tapaan possua. Ohje löytyi kirjasta "Ranskalainen keittiö", jonka jokainen herkullinen resepti tullaan varmasti testaamaan läpi.

Porsaan sisäfileetä
1 rkl voita
1 1/4 dl kuivaa sherryä
1 3/4 dl kanalientä (fondysta)
2 valkosipulin kynttä
1 appelsiinin kuori ja mehu
3-4 salvian lehteä
2 tl maizenaa
suolaa
mustapippuria

Aloita raastamalla appelsiinin kuori ja puristamalla mehu kulhoihin. Pilko valkosipuli ja salvia sekä valmista kanaliemi fondy-pullon ohjeen mukaisesti. mittaa sherry valmiiksi astiaan.

Mausta possufilee kevyesti suolalla ja pippurilla. Sulata voi paksupohjaisessa padassa ja ruskista fileet joka puolelta.

Lisää sherry ja kiehuta n. 1min. Lisää mausteet ja kanaliemi. Kuumenna kiehuvaksi. Pienennä sitten lämpöä ja kypsennä kannen alla n. 20min.

Nosta liha padasta lämmitetylle vadille ja pistä veitsellä paksuimpaan kohtaan. mikäli ulos valuva neste on kirkasta, liha on kypsää. Peitä foliolla.

Sekoita maizena appelsiinin mehuun ja sekoita huolellisesti. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja lisää mehuseos koko ajan sekoittaen. Anna kiehua sekoitellen kunnes kastike sakenee. Siivilöi kastike tarjoiluastiaan tms.

Leikkaa liha 1-1,5cm viipaleiksi.

Tarjoile ruis-riisin ja parsakaalin kera.

Kommentit