Täytetty possun sisäfilee















Nälkäisenä selainen keskustelupalstaa ja törmäsin siellä ohjeeseen täytetystä possufileestä. Tässä oma versioni helposta ja herkullisesta tavasta valmistaan porsaan sisäfilee:

1 Porsaan sisäfilee
3-4 siivua pekonia
3/4-1 purkki säilöttyjä kanttarelleja
1/4 mustapekka -juustoa
½ punasipuli
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

*mm tuore timjami olisi sopinut tähän hyvin!

Puhdista liha mahdollisita kalvoista ja muista. Halkaise filee pituussunnassa lähes kokonaan puoliksi niin, että se pysyy yhtenä palana ja saat levitettyä sen "auki". En osaa selittää paremmin, mutta tarkoituksena on saada täytettä fileen sisällä.

Laita pekonisiivut, valutetut ja huuhdellut sienet, viipaloitu sipulu ja juustopalat fileen toisen puolen päälle ja taita toinen puoli päälle. Kiinni rullaksi joko tikuilla tai narulla.

Ruskista pannulla joka puolelta ja paista sitten 225-asteisessa uunissa n.15min. Testaa lihan kysyys tökkämällä tikulla, jos neste on kirkasta liha on kypsää. Jos taas neste on vielä punaista paista lisää kunnes punaisuus on kadonnut.

Kannattaa olla tarkkana paiston loppupuolella ettei rulla pääse kuivumaan ja testata kypsyys usein.

Kommentit