Siikaa aasialaisittain















Olen jo pidemmän aikaa halunnut valmistaa kokonaisen kalan mutta, koska olen laiska en ole jaksanut lähteä halliin tai torille. Olen vain odotellut, että kaupan kalatiskillä sattumalta olisi. No eilen se päivä koitti kun olin menettämässä hermojani Kannelmäen Prismassa, joka on samankokoinen kuin koko keskusta yhteensä...siellä oli kokonaisia, valmiiksi perattuja siikoja odottamassa mua. Alkuperäinen suunnitelmani oli tehdä tonnikalapihvejä mutta niitä sitten joskus toiste.

Päätin pitkän harkinnan jälkeen nimetä tän aasialaiseksi. Eipä taida ihan kriteerejä täyttää mutta sinnepäin kuintekin :D

1 Siika / 2hlö
1 ruukku basilikaa
1 chili
3 valkosipulin kynttä
1 lime
ripaus inkivääriä
suolaa
lime-pippuriseosta
3-4rkl oliiviöljyä

Sitruunakastike:
3dl vettä
1 rkl kalafondia
1dl sitruunamehua
1rkl maizena-suurustetta
suolaa
lime-pippuria
1dl crème fraîcheiä

Kuumenna uuni n. 200-asteeseen.

Suomusta (ja perkaa) siika ja suolaa se niin sisältä ja ulkopuolelta, paras olisi jos kala ehtisi suolautua 2-3h tai yön yli.

Raasta limen kuori ja sekoita kaikki loput aineet sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.

Tee kalan pintaan viiltoja molemmin puolin. Levitä tahna kalan sisään ja pintaan niin, että viillot täyttyvät kunnolla. Viipaloi kuorimasi lime ja asettele viipaleita kalan sisään ja pinnalle. Lorottele vielä päälle oliiviöljyä.

Nosta kala uunivuokaan ja peitä se foliolla. Paista uunissa 20-25min.

Valmista sillä aikaa sitruunakastike.

Sekoita kattilassa vesi ja fondi, kiehauta. Sekoita keskenään sitruunamehu ja maizena, lisää ne kiehuvaan kalaliemeen. Mausta suolalla ja lime-pippurilla, keitä kunnes sakenee. Tarkista suola. Poista kattila liedeltä ja lisää ranskankerma, sekoita kunnolla joukkoon. Älä enää kuumenna kiehuvaksi. Tarkista vielä maku.

Tarjoa nuudelisalaatin kanssa:

1 pkt nuudeleita
½ kurkku
kirsikkatomaatteja
1 suippopaprika
jääsalaattia
suolaa
lime-pippuria
½ limen mehu
oliiviöljyä

Keitä nuudelit paketin ohjeen mukaan. Pilko muut ainekset kulhoon ja lisää nuudelit ja mausteet. sekoita.

Kommentit