Vorschmack


Eilen tein ensimmäistä kertaa mun suurta suosikkia Vorschmackia ja tässä kotikokkaajalle näppärä ohje sen valmistukseen. Toki kannattaa käyttää kypsää lampaan ja sian lihaa, jos mahdollista. Esim pääsiäislampaan lopun voi käyttää tähän.

Voi olla, että olen hieman myöhässä uuden löytöni kanssa :D mutta käytiin Stockan Herkussa, jotta varmasti löytyisi lampaankin jauhelihaa ja iloiseksi yllätyksesi löysimme Puljongin valmiita liemiä litran pakkauksissa. Totta kai jokainen tosikokki tekee liemensä itse ja blaablaablaa mutta siitä huolimatta nämä jenkkikokkiohjelmista tutut "stockit" nopeuttavat ruoanlaittoa mukavasti ja ne on valmistettu oikeista raaka-aineista eikä e-koodeista. 10 pistettä tälle ihanalle löydölle! Jään odottamaan, että liemistä tulee jokaisen kaupan vakiotavaraa.

Puljongin voi tutustua liemivaihtoehtoihin.

Resepti on 4-6 henkilölle, itse tein puolikkaana meille kahdelle.

400g lampaan jauhelihaa
300g sika-nautajauhelihaa
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
1 prk anjoviksia
120g maustesilliä (pieni purkki)
3 rkl tomaattipyreetä
oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
jauhettua valkopippuria
~3dl lihalientä

Ota anjovisten liemi talteen. Muussaa anjovikset ja sillit monitoimilaitteella tasaiseksi massaksi ja kaavi erilliseen astiaan talteen.

Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi silpuksi. Kuumenna öljytilkka pannulla ja kuulota sipulit ja paista jauhelihat. Laita sipuli-lihaseos monitoimikoneeseen ja hurauta sekin takaiseksi. Kumoa takaisin pannulle.

Lisää joukkoon kalatahna, anjovisliemi, tomaattipyre ja mausteet. Lisää lihalientä sen verran, että seoksesta tulee melko löysää tahnaa. Kiehauta.Hauduta todella miedolla lämmöllä 1-2h säännöllisesti sekoittaen. Valmis Vorschmack pitää muotonsa lautasella.

Tarjoile uuniperunoiden, smetanan, sipulisilpun sekä etikkakurkkujen ja -punajuurien kera.

Kommentit