Paistettua lampaankaretta ja yrtti-punaviinikastiketta















Pääsiäisen pääruokana tarjosin paistettua lampaankaretta, yrtti-punaviinikastiketta, kukkakaalipyreetä sekä paistettuja kirsikkatomaatteja ja marinoitua rukolaa. Resepti aluperin täältä.


2 (noin 1 kg) lampaankaretta (3-4 kyljystä/hlö)
2 rkl oliiviöljyä
4 valkosipulin kynttä
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa

Kastike:
2 porkkanaa
1 punasipuli
1 keltasipuli
3 vartta lehtiselleriä
2 rkl öljyä
1 pullo punaviiniä
½ ruukkua tuoretta rosmariinia ja timjamia
2 dl:n tlk demi-glace -kastikepohjaa
1/2 rkl hunajaa
(suolaa, mustapippuria, voita)

Poista kyljysriveistä näkyvä rasva. Rapsuta veitsen terällä pois luiden päällä olevat kalvot. Silppua valkosipulin kynnet ja hiero ne ja oliiviöljy kareiden pintaan, jauha päälle mustapippuria ja kääri kelmuun. Anna maustua huoneenlämmössä pari tuntia.

Kastike:

Pilko juurekset ja sipuli karkeiksi paloiksi kuorineen ja kuullota öljyssä tai voissa kattilassa 3–4 minuuttia. Lisää kattilaan pullollinen punaviiniä sekä puolet rosmariinista ja timjamista.

Anna kiehua kokoon, kunnes viiniä on jäljellä noin 3 desiä. Siivilöi liemi ja lisää joukkoon demi-glace -kastikepohja. Anna kastikkeen porista edelleen liedellä hiljaisella tulella puolisen tuntia.

Lisää loput yrtit silputtuna ja hunaja. Mausta tarpeen mukaan suolalla ja mustapippurilla. Jos haluat kastikkeeseen kaunista kiiltoa, sekoita siihen juuri ennen tarjoilua nokare voita.

Kareet:

Pane uuni lämpenemään 200 asteiseksi. Sulata pannussa nokare voita ja hieman öljyä ja ruskista kyljysrivit kauniin ruskeiksi ja mausta suolalla. Pane kareet öljyttyyn uunivuokaan ja paista uunissa koosta riippuen 15–20 minuuttia. Tällöin liha on sisältä mehevää ja punertavaa.

Ota lihat pois uunista, kääri tiukasti folioon ja anna vetäytyä paistoajan verran eli n. 20min. Leikkaa kareet luiden välistä kyljyksiksi juuri ennen tarjoilua.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Hei!

Aivan mahtavan näköisiä ja herkullisen tuntuisia reseptejä sulla! Löysin sun blogin yövuorossa netissä seikkailemalla, kun mietin seuraavan vapaaviikon ruokalistaa. Palan halusta päästä kokeilemaan näitä ihania ruokia! Mies on jo pitemmän aikaa hinkunut karitsaa pöytään, joten nyt on oiva tilaisuus siihenkin!

Ihanaa, että jaksat nähdä vaivaa tän blogin pitämiseen, mulla ainakin herahti vesi kielelle! Kunhan valvomiset loppuu, omistan vapaapäivät näiden herkkujen toteutukselle!

Kiitos ja ihanaa, maukasta kevättä sulle! :>

T. Nälkäinen yöhoitsu Pohjanmaalta. :)
Anonyymi sanoi…
Hei!

Aivan mahtavan näköisiä ja herkullisen tuntuisia reseptejä sulla! Löysin sun blogin yövuorossa netissä seikkailemalla, kun mietin seuraavan vapaaviikon ruokalistaa. Palan halusta päästä kokeilemaan näitä ihania ruokia! Mies on jo pitemmän aikaa hinkunut karitsaa pöytään, joten nyt on oiva tilaisuus siihenkin!

Ihanaa, että jaksat nähdä vaivaa tän blogin pitämiseen, mulla ainakin herahti vesi kielelle! Kunhan valvomiset loppuu, omistan vapaapäivät näiden herkkujen toteutukselle!

Kiitos ja ihanaa, maukasta kevättä sulle! :>

T. Nälkäinen yöhoitsu Pohjanmaalta. :)
Katja sanoi…
Moikka!

Kiitos kommentistasi. Hauska kuulla, että reseptini houkuttelevat kokeilemaan. :) kerro toki mitä sinä ja miehesi piditte tästä reseptistä jos päätätte sitä kokeilla.

-Katja